İnsana Yolculuk

İnsana Yolculuk
www.norradyo.com

22 Ocak 2015 Perşembe

YAŞAM SEVERLERE ÇAĞRIMDIR.

Bizler, kimliği sadece İNSAN olanlar.
Egemenlerin asırlardır kendi maddi çıkarlarını korumak adına sahneye koydukları vahşet ve soykırım senaryolarında figüran olmayı reddediyoruz.
Yeryüzünde birbirine düşman toplulukların, egemenlerin amaçlarına hizmet doğrultusunda suni olarak yaratıldığını artık biliyoruz ve bu oyunlarında kurban olmayı reddediyoruz.
İnsanlığın tarih sayfalarına "1915 Ermeni Soykırımı" olarak geçen, vahşet dolu acıların yaşatıldığı bu halkın, soykırım sonrası 3. kuşak bireyi olarak doğmuş olmanın omuzlarıma yüklediği insanlık bilincimin duyarlılığıyla tüm yeryüzüne sesleniyorum.
24 Nisan 2015'de tam yüz yıl olacak Ermeni halkının adalet bekleyişi, yürekleri sağırlaşmış insan kardeşlerinden…
Yüz yıldır süren bu haykırış neden susmaz bilir misiniz?
İnsanlık tarihinde bir örneği daha olmayan bu direniş, bir adalet beklentisinin çığlığıdır…
Türkiye Cumhuriyeti'nin sürekli olarak inkar politikalarında ısrar etmesiyle her gün yeniden ve yeniden katledilmeye devam ediliyor olma psikolojisiyle yaşamaya dört kuşaktır mahkum edilmiş Ermeni Halkı, inadına sesini yükselterek "Adalet" diye haykırmaya neden devam eder sizce?
Devam eder çünkü bilir ki kendisinin kıyımına sessiz kaldığı için insanoğlu; Hitler, Yahudi halkını yok edeceğini söylediğinde generalleri kendisine "Aman efendim, tüm Dünya'nın gözü önünde nasıl böyle bir şey yapabiliriz?" diyerek tereddütlerini bildirdiklerinde; "Ermenileri kim hatırlıyor ki?" deme cesaretini ve cürretini gösterebilmiştir…
Ruanda, Kamboçya, Darfur, Kongo, Liberya, Sudan, Uganda,Çad, Sierra Leone, Bosna, Tibet, Irak, Suriye, Aleviler, Filistinliler, Amerikan Yerlileri, Aborjinler, Afrikalılar ve daha nicelerinden yeryüzünde yaşayan her bireyin sorumluluğu olduğunun altını çizerek tüm insanoğlunu bu sorumluluğunu yüklenmeye davet ediyorum.
Suskunluğumuz sürdükçe yeryüzünde yaşayan tüm insan topluluklarının bir gün bu acı tecrübeleri yaşamaya aday oldukları ihtimalinin, gerçekliğinin dehşetiyle seslenirim Dünya'ya ve İNSANLIĞA:
YETER artık diyoruz!
Biz Yaşam SEVERLER olarak yüreklerimizde beslediğimiz sevgiden aldığımız güçle buradayız, varız ve siz egemenlerin oyunlarına HAYIR diyoruz!
Emeğin özne olduğu, paylaşımcı, sınıfsız bir yaşam kurmanın mümkün olduğunu biliyor, Sarkis Çerkesyan'ın "Dünya hepimize yeter." cümlesindeki anlamın, hayata geçirilmesinin tek çözüm yolumuz olduğuna inanıyoruz.
İnsanlık tarihi boyunca soykırımlara ve katliamlara maruz kalan tüm halkların mezarsız ölülerini saygıyla anarak bir daha ASLA diyoruz.
Anjel Dikme

http://www.avaaz.org/fr/petition/1_TUM_DUNYA_HALKLARINA_2_DEVLET_ADAMLARINA_BARIS_ICINDE_YASAMAYI/?cxMlYgb

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder