İnsana Yolculuk

İnsana Yolculuk
www.norradyo.com

15 Ağustos 2013 Perşembe

"Ermeni piçinden şehit olmaz"

Şehitliğiniz sizin olsun, insanlığımız bizim…
Askerlik görevini yaparken 24 Nisan 2011 de er Kıvanç Ağaoğlu tarafından öldürülen er Sevag Balıkçı’nın annesi Ani Balıkçı’nın; "Hristiyan’ı şehit saymıyorsan, niye askere alıyorsun?" sorusuna karşılık yazılan yorumları okudum bugün.
Yapılan yorumlardan birkaç alıntı:
"o soruyada şu cevap verilir.madem askerlik yapmıyorsun ne diye memleketimin nimetlerinden faydalanıyorsun.dünyada hristiyan ülkemi kalmadıda burdasınız.burdaysanız kurallara uyacaksınız.hem her türlü şehit haklarındanda faydalanıyor.sadece dinen şehit olamıyor.
"ermeni mantığı işte"
"tamam dini inancı ermeni ama sonuçta vatanını savunmak için askere gidiyo ınş ALLAH katında şehittir ki öyle dua edelim"
"musluman olmadıktan sonra sehıt saysalar ne olur cennetemı gıdecek"
" oldu başka emriniz cennete müslüman gider kafir değil bunu söyleyenlerin imanı sıfırdır"
"o mertebe müslümana ayittir ha tazmınat ve kurumsal hak avrsa dıyecek bir şey yok...orda durun bazı kanunlar dını ve mııletın örflerıen göre konulmalı dogru bır karar.."
"Gayri Müslüm vatandaşı Zaten Askerde pasif görev yapar. Nerde nasıl ölmüş merak ettim."
"Peygamberimizin.s.a.v zamaninda Medine'de baska inanislara sahip insanlarda vardi ama medineyi savunmak icin beraber savasirdilar peygamberimize sordu sahabeler biz ölürsek sehit bunlarin akibiyeti ne peygamberimiz.s.a.v dediki ancak allah yolunda savasip baska hic bir şey beklemezse sehit olur ama bunlar kendi mallari ve canlari icin savavasiyor bunlar icin cehennem atesi vardir"
"ermeni picin den şehit olmaz"
"burda yaşıyorsa tabiki yapacak askerliğini neden almasın götlerinidemi biz bekliyek ayrıca üzüldüm asker olduğu için sadece"
"Allaha inanmadan imanetmeden nasılşehit olunuyosa idda edenler açıklasınlar lütfen."
"müslüman olamayan şehid olamaz, olur diyenler müslümanlıktan çıkıp küfre girmiştir. iman tazeleyip, nikah kıysınlar."
"yasal olarak tabıkı hayrısmulumde olsa o elbıseyı gıymişse devletın tanıdığı butun ımkanlardan yararlanmalı bız bunun dındekı hukmunden bahsetmişdım.siizn bakışından haklısın"
Yorumları yazıldığı gibi aktardım.
Yapılan imla hatalarından, Türkçe diline hâkimiyet düzeylerinin anlaşılabilmesi için.
Her makalenin, video ya da şarkının altına yazılan yorumlardan halkın nabzını tutmak mümkün.
Fikirden çok küfrün yarıştırıldığı, "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" hastalığına tutulmuş bir toplum görüyoruz tüm bu yorumlarda.
Evladının haince katlinden sonra yüreği yanan Ananın seslenişine; "Düşünce" adına yapılan yorumlarda gördüğümüz tablo içler acısı.
"Şehitliğin" din adına savaşırken ölenlere verilen bir mertebe olduğunun bile bilinmediğinin, Kürt-Türk her iki halk da Müslüman olduğuna göre bu kirli savaşta canını kaybeden hiçbir gencin şehitlik mertebesini hak etmiş olmadıklarının bilinçsizliğinde, sistem tarafından acımasızca kullanıldıkları gerçeğinden uzakta uyutulduklarının farkındasızlığında yasamaya devam ettiklerini görmek çok acı kendileri için…
"…ama bunlar kendi mallari ve canlari icin savavasiyor bunlar icin cehennem atesi vardir"
Sizler bugün ne için savaştırılıyorsunuz gençler?
Yorulacaksınız(!) ama üşenmeyin ve hiç olmazsa bu soruyu düşünün…
Sadece kendi aile tarihi 1300-1400 yılı bulan Sasun'lu babam, "Halkımızın 4.400 yıllık" tarihi geçmişi olduğunu anlatırdı.
Ermenilerin anavatanının bu topraklar olduğundan bi haber;
"Başka Hristiyan ülkelere gitmelerini" öneren; üzerinde yaşadığı topraklara mensup halklara dair kara cehaleti görmek, ne utanç verici kendileri için…
"Dini inancı Ermeni" derken, din ve ırk kavramlarının iki farklı kavram olduğundan bir haber arkadaşımız, toplumun kavramları ne yazık ki tanımadığından düşünce denen eylemi eksik yerine getirdiklerinin çarpıcı bir örneğini sergilemiş ne ayıp!
Neden mi ayıp? Düşünce tembeli oldukları için çok hem de çok ayıp.
Tanımadan, bilmeden savunmaya çalıştıkları İslamiyet’te, Hz. Muhammed’in en önemli sözlerinden birinin şu olduğunu unuttukları için ayıp: "OKU!"
Okuma tembeli olduğunuz için çok ayıp!
"Allaha inanmadan iman etmeden" cümlesi kendi dinlerini bilmedikleri gibi Hristiyanlığa dair de hiçbir şey bilmediklerinin, kara cehaletlerinin bir örneği olarak acınası bir hal kendileri için!
"ermeni picin den şehit olmaz" diyerek faşizan ruhunu sergilemiş olan bu kişinin şahsında kendisi gibi düşünenlere şunu hatırlatmak isterim: Dili kullanmak çok önemlidir hele kendi anadilini…
Mensubu olduğu halka sahip çıkmak önce diline sahip çıkmakla olur.
O "Ermeni piçleri"nin, yıllardır sürüldükleri yabancı ülkelerde yaşayanlarının bile Türkçeyi siz gibi beyni nefretle uyuşmuşlardan çok daha doğru kullanmaları kanınıza dokunmuyor mu?
Türkçe’nin en basit imla kurallarından bile habersiz olmaktan, ikinci çoğul şahıs ekiyle başladığınız cümleyi ikinci tekil şahıs ile bitirmekten, de-da, den-dan eklerini yanlış kullanmaktan utanmanız gerektiğini biliyor musunuz?
Sevag Balıkçı’nın katledilişinden sonra ailece yasamak zorunda bırakıldıkları haksızlıklara karşı acili, yüreği yanan bir annenin isyan çığlığı olarak dile getirdiği bu sorunun cevapları bunlar değildi bilemediniz!
Derdimiz şehitlik falan değil hiç mi anlamadınız?
Ne deyim?
Şehitliğiniz sizin olsun, insanlığımız bizim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder