İnsana Yolculuk

İnsana Yolculuk
www.norradyo.com

3 Mart 2011 Perşembe

TECAVUZU HAK EDEN (!) COCUKLAR


Yazima baslamadan once bir bakayim dedim  netten ve sadece iki sozcuk yazdim 'Tecavuz Davalari" , iste asagidaki alintilar bu uzun listedendir.


"26 Kas 2010 ... Antalya'da 15 yaşındaki kız çocuğunun ağabeyinden tecavüze uğrayarak hamile kaldığı iddiasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi."

"03 Mart 2011 Perşembe - 12:20
Kırşehir'de 2 Ekim 2010 tarihinde tecavüz edilerek öldürülen 4 yaşındaki Kamuran L.'nin davasının 2. duruşması"
"Samsun’un Canik İlçesi’ne bağlı Gürgenyatağı Köyü’nde, yeğeninin 15 yaşındaki kızı G.U.’ya tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan 69 yaşındaki Yaşar U.’nun yargılanmasına devam edildi. "
"22 Şub 2011 ... Mardin'de 15 yaşındayken, 26 kişinin tecavüz ettiği N.Ç'nin davası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşınacak."

"Antalya Sosyal Hizmetlerden sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Yetiştirme Yurdu'nda tecavüze uğradığı iddia edilen engelli kız ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi."

"Tecavüz davası için Fethiye'ye gidiyorlar
Bir kadının 8 kişinin tecavüzüne maruz kalmasıyla ilgili açılan dava Muğla'da başlıyor. AHT"

KADIN! 
Nedir kadin bu erkek milleti icin?
Ne baci, ne evlat, ne cocuk ayirmadan sadece bir delikten ibaret canlilar, hatta affiniza siginarak soyleyecegim kendi kulaklarimla duydugum su igrenc tanimi "kanli delik"ten ibaret sananlara, nasil anlatacagiz bunu yaparak kadini degil kendilerini asagiladiklarini?
Nasil anlatacagiz cinsel anlamda iktidarsiz ama duygularinin ifadesinde cesur, kadina saygiyi erkekligini asagilamak olarak algilamayan erkekleri ozledigimizi...

Once ruhumuzun acligi doyurulmadan, bedenimizin acliginin asla aklimiza gelmedigini?
Nasil anlatacagiz yasamin tasidigi her gucluge kendileriyle birlikte gogus geren kadinlarinin bu guclu durusuyla gururlanmalari gerekirken anlamsiz komlekslere kapilarak hayati karmakarisik hale getirmelerinin anlamsizligini?
"Iffet" denen ne menem sey oldugu belirsiz bu kavramla tutsak etmeye, asagilamaya  calisirken kadinlarini, kendi tutsakliklarini da insa ettiklerini, kendilerini asagiladiklarini nasil anlatacagiz?

Bundan birkac yil once ensest ve cocuk tecavuzlerini arastiracagini soyleyen bir beyefendinin, ardindan soyledigi su sozlerden sonra kendisine sordugum sorulari yine sormak isterim...
 Tecavuzlerin oldugu ve konusuldugu bir sirada arka sayfalardaki ciplak kadin fotograflari icin beyefendinin yorumu tek kelimeyle sok ediciydi:
"Onlarda aynı şekilde dikkat çekmeyecek hal,tavır ve giyinişlerde bulunmalılar...Bir anlamda kadınlar da kendilerini bu tarz olaylara açık vericek şekilde konumluyorlar...Gazetenin arkasında poz veren kadın mı utanmalı yoksa bakan erkek mi ? İçimden her ikisi de demek geliyor ama öyle olmadığını hissediyorum...Burda top birazda kadınlarda...." 
Bugun  artik biliyoruz ki bu zihinlere kazinmis dusunme bicimi sadece egitimsizlikle dogru orantili olarak  gelisen, yerlesen bir refleks degildir...
Beyefendiye sordugum sorular soyleydi:

"Topu madem biz kadinlara attiniz X bey;
Erkek hucrelerinize, asirlarin koklesmis inanciyla yerlesen bu dusuncelerinize (!) cevap vermek ya da yorum getirmek degildir amacim, sadece bir soru sormak isterim izninizle...
Madem ki;  ensest ve cocuk tecavuzleridir arastiracaginiz konu, onumuzdeki gunlerde... 


Hani derim, bir arastirsaniz;
1-"Erkekleri tahrik eden cocuk davranislari nelerdir?" 


2-"Anadolu'da her yil, onlarca kiz cocugunun, kendi oz babasindan hamile kalmasinin, bu babalar acisindan hangi agir tahrik (!) sonucu yasandigini???" 


3-" Kadinlari, sadece "bir organdan" ibaret varliklar olarak algilama sigligini inatla surdurmeye ve savunulasi bir tavir olarak yasamaya devam ettiginiz surece, yasamin bizlere (kadina ve erkege) sundugu  dogal hazlari ; hayvani, ilkel, tatmini bes dakikaya sigdirilacak durtuler gibi degil, sonsuz bir armoni icinde ve gercek bir seremoni olarak yasama deneyiminden, hem kendinizi hem de kadinlari mahrum biraktiginiz gercegine bilincinizi ne zaman acacaginizi? 
Sorabilecegim onlarca sorudan sadece uc tanesine bile cevap bulabilirseniz, size doga bilinci ve yasam adina minnettar kalacagim..."
Ucuncu sorumu tum erkekleri ciddi ciddi dusunmeye davet ediyorum..
Kendinizi asagilamaya, hor gormeye daha ne kadar devam edeceksiniz?
Sizin gibi dusunmeyen hemcinslerinizi yuzumuze bakamaz hale getirip, utandirmaya daha ne kadar devam edeceksiniz?
Kadindan korkmanizin anlamsizliginin bilincine bir an once uyanmaniz dilegiyle...

Anjel Dikme
Paris
4-3-2011
00:24:27

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder